Første møtet i høst er om Storåna

Når

02/09/2019    
Hele dagen


Time until show
4:35:28

30

This page last generated on 2019-09-02T11:21:57+00:00

Klikk på denne lenken for å se møtet som starter kl 19.00:

https://player.cloud.wowza.com/hosted/ytmfrc0q/player.html

Det første møtet  i Sandnes Historielag blir mandag 2. september på Vitenfabrikken, Storgata 28, Sandnes.

Da kommer den prisvinnende historikeren Fredrik Hestholm og forteller historiene om Storåna. Han har kalt foredraget «Drikkevann, dritt og kampen for blankt vann. Storåna og samfunnet på 1900-tallet.»

Hestholm er fra Sandnes og han har mottatt en pris og stipend fra Den norske historiske forening (HIFO) for en masteravhandling om Storåna. I foredraget vil han fortelle om de ulike interessekonfliktene som har vært det siste århundret mellom brukere, naboer og storsamfunnet når det gjelder bruk av denne viktige vannressursen i kommunen vår.

Storåna renner fra Stokkalandsvatnet i sør og ender ut i nord i Vågen. Store deler av den siste delen av elva er lagt i rør og kulvert. Det foreligger storslåtte planer om å åpne opp hele løpet ned mot fjorden. Fredrik Hestholm vil i første rekke berøre den eldste delen av Storånas historie.

Mange har et sterkt forhold til denne sentrale vannveien i Sandnes. Det blir derfor en flott start på høstens møteserie, der interessante møter kommer som perler på en snor.

Møtene er den første mandagen i hver måned på Vitenfabrikken og starter kl 19.00. Møtene kan og ses på TVSandnes. I tillegg er det andre møter til andre tider på Tonessenteret, Mossiges Minde og Julebygda Grendahus (følg med i våre annonseringer og vårt programoppsett)

Legg igjen en kommentar