Slektsgransking med sin glede på Lura:

Interesserte deltakere Første tirsdag i måneden har de det kjekt i Lura bydelshus. Da møtes en brukergruppe som er knyttet opp mot Emblas slektsprogram Familie og Slekt. Formålet med møtene er å utveksle erfaringer, få hjelp av andre og høre på ulike fagfolk som holder foredrag.
Jarle Edvin HannisdalPå møtet 4. november var Jarle Edvin Hannisdal (bilde til venstre) fra Bergen invitert som foredragsholder. Hovedtemaet hans var  hvordan vi kan og bør skrive slektsbøker og bruke opplysningene i slektsprogrammet som grunnlag. Jarle Hannisdal er av yrke elektriker, men han er visst like mye å regne som en spesialist når det gjelder slektsgransking og bruk av data i slektsgranskingen. På siste møtet ga han svært mange gode råd til de frammøtte. Han opplyste blant annet at på nettstedet www.nb.no (Nasjonalbiblioteket) er det mange opplysninger å hente. Oddvar og Marit LilleaasDet er DIS-Rogaland som arrangerer møtene til brukergruppen. Oddvar Lilleaas er med i styret og har blant annet ansvar for brukergruppemøtene. Også for Stein Inge Haaland lærer fra segStein Inge Haaland er det naturlig å delta. Han er leder for Embla-selskapet Embla Norsk Famlliehistorie AS, som selger Familie og Slekt.
Det pleier å møte 40 - 50 deltakere i brukergruppen. Og det serveres kaffe med noe å bite i. Det er fritt fram for alle å møte, selv om man er nokså uerfaren.Sandnes historie- og ættesogelag, Postboks 262, 4303 Sandnes. Formann Odd Jansen, mobil 902 79 363
E-post: sigmund.alsvik@sandnes-historie-og-aettesogelag.no