Johanne Skog Gripsrud med ny bok:

Johanne Skog GripsrudHun har tidligere skrevet fire bøker:
Fredsarbeid og Fredsarbeidere, Universitetsforlaget, 1985.
Fred & Frihet, Rogaland avdeling av IKFF 40 år, 1988.
.. men di Sandnes.. Tidsbilder fra kultur- og kvinneliv, 1994.
Spor - fra levd liv. Sjølbiografi.
Eget forlag. 2003.
Og nå har Johanne Skog Gripsrud nettopp gitt ut si femte bok på eget forlag med tittelen FREDS-SPOR - i ulendt terreng
"Boka henvender seg til folk flest. Gjennom en militarisert verden, og meningsløse kriger, baner fredsbevegelsen veien til den som er på leit. Boka utfordrer leseren i spørsmål om krig og fred". Slik er bokas egen beskrivelse.
Johanne Skog Gripsrud forteller i forordet om Helga Stene, som var en forgrunnsskikkelse i fredsarbeid, både internasjonalt og i nasjonal sammenheng, tilknyttet Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet (IKFF). Organisasjonen ble grunnlagt i 1915 i Haag, under første verdenskrig, som Womens International League for Peace and Freedom ((WILPF). - Mitt grasrotfeste til fredsarbeidet er spesielt knyttet til de lokale avdelingene av IKFF i Sandnes og Stavanger. Begge disse avdelingene i Rogaland ble stiftet i 1947. Begge avdelingene har vært aktive fra 1947 opp til vår tid - 2013, forteller Johanne, som har vært tilknyttet fredarbeid i 65 år.
Hennes nye bok FREDS-SPOR - i ulendt terreng er på 132 sider. Opplaget har vært på 200 eksemplarer, og Johanne har gitt boka som gave til svært mange av sine venner. Men den kan også kjøpes. Prisen er kr 250,-.
Johanne Skog Gripsrud adresse er Torkel Haabeths vei 31, 4325 Sandnes. Telefon 51 62 24 01.


 

Sandnes historie- og ættesogelag, Postboks 262, 4303 Sandnes. Formann Njål Vigesdal
Redaktør: Sigmund Alsvik. E-post: sigmund.alsvik@sandnes-historie-og-aettesogelag.no